Києво-Святошинський ЦСПР презентував свою роботу - ЦСПР. Києво-Святошинський центр соціально-психологічної реабілітації населення Києво-Святошинський ЦСПР презентував свою роботу - ЦСПР. Києво-Святошинський центр соціально-психологічної реабілітації населення

Києво-Святошинський ЦСПР презентував свою роботу

2017-03-30 09.57.2230 березня 2017 року відбулася презентація роботи Києво-Святошинського центру соціально-психологічної реабілітації населення для учасників АТО з Кагарлика та сіл Києво-Святошинського району. До Центру завітали учасники АТО та їх дружини з Петропавлівської Борщагівки, Малютянки, Забір’я, Жорнівки, Дмитрівки. Від Кагарлика була група учасників АТО а також представники від місцевої влади, дружини учасників АТО – секретар Координаційного центру допомоги учасникам АТО м.Кагарлика Катерина Стайловська та представниця Кагарлицької РДА Інна Цимбал. Були присутні також представники громадських організацій «Боярка-АТО» та «Рада волонтерів».
Спочатку для воїнів АТО була проведена екскурсія Центром, гостям були представлені функціональні приміщення: кабінет фізичної реабілітації, кабінети для індивідуальних психологічних консультацій та групових робіт, кабінет юриста, творча зала тощо.
Директор ЦСПР Ангеліна Лахтадир ознайомила учасників АТО із напрямками роботи та розповіла про групи, що діють на базі Центру.
Юрист Ольга Гоголь провела з гостями інформаційну бесіду «Реалізація прав учасників АТО» та відповіла на численні запитання. Найбільше демобілізованих цікавили питання виплат грошової допомоги, безкоштовний проїзд в громадському транспорті та інші пільги, страхування автотранспорту, санаторно-курортне лікування, оформлення соціальної картки «Українці – разом».
Потім гості Центру поділилися на 3 групи, кожна з яких змогла відчути на собі ефективність різних форм допомоги.
У кабінеті фізичної реабілітації учасники АТО дізналися про різні види масажу, оцінили на собі всі принади не лише лікувального, але й релаксуючого та відновлювального масажу, випробували масажне крісло та тренажери.

2017-03-30 09.41.142017-03-30 09.43.06
2017-03-30 09.43.12Психолог Надія Величко працювала з гостями над пошуком внутрішніх ресурсів та ознайомила з методами самовідновлення. Всі змогли попрацювати з метафоричними картами, зробили заспокійливі вправи на дихання. 2017-03-30 09.34.17Психолог Оксана Коннорова ознайомила бійців з технікою «заземлення», провела вправи з біосугестії, котрі позитивно впливають на психологічне та фізичне самопочуття.17622892_1885362231743229_545965959_oПсихолог Ольга Доманіна розповіла присутнім про можливості вторинної профорієнтації, питання створення соціальних підприємств та діючий на базі Центра клуб «Анонімні Алкоголіки».
Керівник інформаційно-аналітичної служби Марія Кириленко презентувала інформаційний матеріал ЦСПР «Полювання на учасника АТО» про загрози залучення учасників АТО до сумнівної діяльності.
Потім працівники Центру разом із учасниками АТО виїхали до Парку Перемоги в м.Боярка, щоб покласти квіти до відкритого на цьому тижні «Пам’ятника героям» та вшанувати пам’ять загиблих.
Також делегація учасників АТО та директор ЦСПР Ангеліна Лахтадир відвідали офіс громадської організації учасників бойових дій, ветеранів АТО та волонтерів «Боярка-АТО» та опорний пункт громадського формування «Боярський міський патруль».17571843_1885362145076571_1513483495_oІ насамкінець – узагальнений відгук учасників АТО про захід: «Самі ми б ніколи не пішли до психолога, на масаж, навіть до юриста. А в Центрі ми відчули, що це просто, позитивно і корисно. Приємно, що є ті, кому до нас не байдуже, хто дійсно хоче і вміє нам допомагати».