Зустріч в ЦСПР з учасниками АТО 6-ї хвилі мобілізації до Дня Збройних Сил України - ЦСПР. Києво-Святошинський центр соціально-психологічної реабілітації населення Зустріч в ЦСПР з учасниками АТО 6-ї хвилі мобілізації до Дня Збройних Сил України - ЦСПР. Києво-Святошинський центр соціально-психологічної реабілітації населення

Зустріч в ЦСПР з учасниками АТО 6-ї хвилі мобілізації до Дня Збройних Сил України


6 грудня36 грудня 2016 року в Києво-Святошинському центрі соціально-психологічної реабілітації населення відбулася святкова зустріч з бійцями відбулася святкова зустріч з учасниками АТО 6-ї хвилі мобілізації. Зустріч була приурочена до Дня Збройних Сил України. В Центрі зібралися учасники антитерористичної операції з членами сімей – мамами та дружинами. Організатори заходу – Центр реабілітації, Боярська міська рада та військово-облікове бюро м. Боярки.
Як зазначила директор ЦСПР Ангеліна Лахтадир, «організовуючи зустріч, ми намагалися уникнути будь-якої помпезності, щоб надати нашим захисникам можливість поспілкуватися в тісному затишному колі та отримати корисну інформацію. І судячи з того, що хлопці та їхні дружини не поспішали розходитися, нам це таки вдалося».6 грудня1
Мабуть, цьому сприяло й оформлення зали портретами бійців-боярчан, створеними напередодні відомими художниками в рамках проекту «Портрет бійця» від Благодійного фонду «Творча Криївка».
Принагідно зазначимо: на сьогоднішній день учасниками бойових дій в АТО є 186 боярчан, з них 27 – шостої хвилі мобілізації.6 грудня4
З Днем Збройних Сил України бійців шостої хвилі мобілізації привітали директор ЦСПР Ангеліна Лахтадир, начальник військово-облікового бюро Анатолій Стороженко та заступник міського голови Боярки Тетяна Кочкова, яка вручила бійцям подарунки до свята та торт до чаю. Що ж до самого заходу, то це – дружні розмови за чаєм, скупі спогади про війну, обговорення проблем адаптації до мирного життя та порядку отримання гарантованих державою пільг та гарантій. Про службу бійці згадують поки що не занадто охоче – занадто ще свіжі в пам’яті важкі спогади… На відміну від обговорення побутових проблем, оздоровлення, юридичного захисту, безкоштовного навчання дітей учасників АТО в вишах тощо.
Після урочистої частини жінками опікувалися психологи та соціальні педагоги, які ознайомили з темами, що розглядаються на групі психологічної підтримки «Піклуйся про себе», показали кабінет фізичної реабілітації, запросили на індивідуальні консультації.
А з бійцями була проведена розширена інформаційна робота, під час якої директор Центру Ангеліна Миколаївна розповіла про послуги Центру та висвітлила цілу низку актуальних для демобілізованих питань – про медогляд, оздоровлення, участь у заходах ЦСПР, психологічну допомогу. Юрист Центру Ольга Гоголь запросила на консультації. Керівник інформаційно-аналітичної служби Марія Кириленко розказала про інформаційні ресурси ЦСПР та закликала до соціальної активності.
Наступний етап – це індивідуальна та групова робота з новими знайомими.
І, судячи з того, як бережно захисники ховали візитівки з контактами ЦСПР та юриста Центру, ця зустріч таки не була марною. Наостанок – колективне фото на згадку, міцні потиски рук і автографи на Прапорі-реліквії. І впевненість у традиційності подібних зустрічей, які, без сумнівів, так потрібні всім.