Друга зустріч побратимів першої хвилі мобілізації - ЦСПР. Києво-Святошинський центр соціально-психологічної реабілітації населення Друга зустріч побратимів першої хвилі мобілізації - ЦСПР. Києво-Святошинський центр соціально-психологічної реабілітації населення

Друга зустріч побратимів першої хвилі мобілізації

1-ga hvylya2-22 квітня 2016 року у Києво-Святошинському центрі соціально-психологічної реабілітації населення відбулася друга зустріч учасників АТО першої хвилі мобілізації. На зустрічі були присутні військовий комісар Києво-Святошинського району Олег Гончарук, начальник військово-облікового столу Анатолій Стороженко, заступник міського голови Тетяна Кочкова, представники депутатського корпусу, директор ЦСПР Ангеліна Лахтадир, працівники Центру та волонтери. Цей захід було присвячено зустрічі бійців, які за покликом серця й обов’язку у першій хвилі мобілізації пішли боронити Батьківщини з міліцейських лав.
Атмосфера заходу була напрочуд дружня і невимушена. Особливе пожвавлення й піднесення викликав настоятель храму Покрови Пресвятої Богородиці Дмитро Присяжний, який прибув на зустріч прямо з потяга, повертаючись із Закарпаття. Отець Дмитро наголосив, що двері його храму, як і наші душі, завжди відкриті для учасників АТО, тож усім миром потрібно допомогти воякам повернутися до мирного, врівноваженого життя.
Запропонувавши вшанувати хвилиною мовчання полеглих земляків, директор ЦСПР Ангеліна Лахтадир зауважила, що у Центрі раді кожному, хто захистив нашу Вітчизну в найскрутніші її часи, тепер наш обов’язок в свою чергу підтримати їх морально й матеріально.
Ветерани МВС (а нині поліції) Володимир Макаров та Олег Новохацький від імені своїх відсутніх товаришів (на жаль, багатьом довелося виїхати на термінове оперативне завдання) подякували всім за турботу, за те, що їх не забувають і готові допомагати у всіх невідкладних справах.1-ga hvylya2
В урочистій атмосфері військовий комісар Олег Гончарук від імені обласного військкомісаріату вручив Почесну грамоту начальнику військово-облікового бюро Анатолію Стороженку за плідну співпрацю по підтримці військовослужбовців ЗСУ гуманітарною допомогою при виконанні бойових завдань в Донецькій та Луганській областях, безпосередню моральну підтримку особового складу в зоні АТО по захисту недоторканості та цілісності незалежної України. І ця відзнака цілком заслужена: Анатолія Федоровича знають і люблять, постійно відчувають його турботу не лише учасники бойових дій, але й юні призовники, яким ще належить пізнати, що таке насправді військова служба. Як повідомив військовий комісар, багато наших земляків-боярчан, навчившись військової майстерності, переходять на контрактну службу.
Постійно тримає руку на пульсі щодо нагальних потреб своїх громадян–мешканців Боярки і міська влада, зокрема заступник мера з соціальних питань Тетяна Кочкова, яка очолює Центр допомоги учасникам АТО м. Боярки. Тетяна Петрівна наголосила, що цього року затверджено програму допомоги учасникам АТО. Це й матеріальна допомога, і допомога в оздоровленні як ветеранів АТО, так і членів їхніх сімей. У роботі Центру беруть участь громадські та волонтерські організації, які збираються щочетверга, щоб вирішувати нагальні питання.
Питання реадаптації ветеранів АТО до мирного життя та ризики, які на них чатують уже вдома, висвітлила керівник інформаційно-аналітичної служби Марія Кириленко. Це може бути залучення колишніх вояків до кримінальних структур, використання їх в своїх цілях політиканами, складнощі в сім’ї, байдужість до громадського життя, зловживання спиртним, неготовність до спілкування з чиновниками, проблеми з роботою тощо (з цієї теми готується окрема публікація). Тому вкрай важливо користуватися тими ресурсами, що безкоштовно надає ЦСПР і доносити інформацію про послуги Центру до якомога більшої кількості учасників АТО та членів їхніх сімей.

Ольга Городня