Збори із питань соціального захисту учасників АТО - ЦСПР. Києво-Святошинський центр соціально-психологічної реабілітації населення Збори із питань соціального захисту учасників АТО - ЦСПР. Києво-Святошинський центр соціально-психологічної реабілітації населення

Збори із питань соціального захисту учасників АТО

27 лютого 2016 року в Боярці відбулися збори, присвячені питанням, що стосуються соціального захисту учасників антитерористичної операції. На зборах були присутні учасники АТО, члени їх сімей, представники державних закладів, що опікуються цією цільовою групою, волонтери, громадські діячі, представники влади. Збори почалися хвилиною мовчання за тими, хто загинув, захищаючи нашу Батьківщину.

Міський голова Олександр Зарубін запевнив, що міська влада всіляко сприятиме вирішенню проблем учасників АТО та їх сімей. Заступник міського голови Тетяна Кочкова презентувала новостворений Центр допомоги учасникам АТО, що діятиме при виконкомі Боярської міської ради.  Команда, що працюватиме в Центрі, буде складатися з тих, хто безпосередньо займається цим напрямком, а також із небайдужих громадян, що готові підтримати наших воїнів. Очолюватиме Центр допомоги учасникам АТО заступник міського голови Кочкова Тетяна Петрівна.   З числа учасників АТО було обрано її заступника, який координуватиме цю роботу. Ним став В’ячеслав Плеханов, що має авторитет серед колишніх бійців.

Директор Києво-Святошинського районного центру соціальних служб Оксана Мельниченко розповіла присутнім про порядок отримання матеріальної допомоги, про те, які документи для цього треба підготувати, як отримати путівку на оздоровлення. Настоятель Свято-Покровської парафії, священик-волонтер Дмитро Присяжний  запропонував свою допомогу – насамперед духовне слово, яке може підтримати бійця, надати йому віри та сили.

Директор Києво-Святошинського центру соціально-психологічної реабілітації населення Ангеліна Лахтадир розповіла про напрямки діяльності Центру, про послуги, які безкоштовно можуть отримати учасники АТО та члени їх родин, презентувала пакет інформаційних матеріалів.  Вона запросила присутніх бійців стати постійними відвідувачами Києво-Святошинського ЦСПР, який підпорядковано Державній службі України у справах ветеранів війти та учасників АТО. Ангеліна Миколаївна була обрана до складу Центру допомоги учасникам АТО та до складу робочої групи із обстеження житлово-побутових умов сімей учасників АТО.  Було досягнуто домовленості про щотижневі зустрічі для вирішення проблем учасників АТО та членів їх сімей.