Міжсекторальна взаємодія в процесі соціально-психологічної реабілітації учасників бойових дій і населення території АТО - ЦСПР. Києво-Святошинський центр соціально-психологічної реабілітації населення Міжсекторальна взаємодія в процесі соціально-психологічної реабілітації учасників бойових дій і населення території АТО - ЦСПР. Києво-Святошинський центр соціально-психологічної реабілітації населення

Міжсекторальна взаємодія в процесі соціально-психологічної реабілітації учасників бойових дій і населення території АТО

222222222222222222222222222224 лютого 2016 року директор Києво-Святошинського центру соціально-психологічної реабілітації населення Ангеліна Лахтадир взяла участь у семінарі “Міжсекторальна взаємодія в процесі соціально-психологічної реабілітації учасників бойових дій і населення території АТО”. Семінар відбувся в Національній академії державного управління при Президентові України. У заході взяли участь Голова Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я Ольга Богомолець, учасники АТО, представники Міністерства охорони здоров’я України, Міністерства соціальної політики України, духовенства, українських медичних, педагогічних та науково-дослідних установ, професорсько-викладацький склад, аспіранти, докторанти та слухачі Національної академії, а також представники громадських об’єднань та засобів масової інформації.

Було обговорено актуальні питання підвищення ролі міжсекторальної взаємодії у здійсненні заходів соціально-психологічної реабілітації учасників бойових дій і населення територій вимушеної міграції. У ході роботи науково-експертного зібрання було обговорено сучасний стан, проблеми та виклики соціально-психологічної реабілітації учасників бойових дій і населення території АТО. На семінарі розглянуто ряд питань, зокрема необхідність розроблення Концепції програми соціально-психологічної реадаптації та медичної реабілітації учасників АТО та вимушених переселенців; сучасне бачення міжсекторальної взаємодії; досвід США щодо міжсекторальної взаємодії у сфері реабілітації учасників бойових дій; алгоритмізація адміністрування потреб ветеранів та застосування інструментів е-урядування як інструмента підвищення ефективності міжсекторальної взаємодії; досвід взаємодії громадських психотерапевтичних організацій щодо надання психологічної реабілітації воїнам АТО; цілісний підхід у лікуванні посттравматичних стресових розладів та ПТСР-асоційованих розладів у військовослужбовців, членів їх родин і людей, які проживають у зоні бойових дій; міжінституціональна взаємодія у сфері соціального захисту учасників АТО та членів їх сімей (за матеріалами Міністерства соціальної політики України).