Роз’яснення Служби щодо державної допомоги постраждалим учасникам АТО – ЦСПР. Києво-Святошинський центр соціально-психологічної реабілітації населення
Діяльність,  ЦСПР-інформ

Роз’яснення Служби щодо державної допомоги постраждалим учасникам АТО

ЗМІ продовжують публікувати матеріали щодо реабілітації воїнів АТО та пільг, на які вони мають право. Як відомо, журналісти формують суспільну думку. Але одне речення журналіста може принизити роль держави у справі надання допомоги постраждалим бійцям АТО. Деякі журналісти, здається, навіть не замислюються, кому на руку грають їхні неперевірені або необачні висловлювання.

Так, на сайті Novosti.kr.ua журналіст “Надзвичайних новин” Анастасія Поліщук в статті “Боєць з Ульяновки, який повернувся з війни без обох ніг, допомагає іншим” від 15.03.2015 розповідає про бійця 34-го батальйону територіальної оборони Олександра Чалапчія, який повернувся додому інвалідом.

Журналіст вірно зазначає, що Олександр є прикладом мужності і неймовірного оптимізму, і, повернувшись з війни без обох ніг, повідомляє журналістка, відмовився від інвалідного візка та вдруге вчиться ходити уже на протезах. Після повернення з передової активно допомагає іншим. Сам возить волонтерську допомогу сім’ям загиблих бійців і пораненим у госпіталь.

qpka8e10go4o-300x169

Наприкінці А. Поліщук додає, що “гроші на дороге протезування допомагали збирати небайдужі люди”.

Ми вже писали своєму сайті про протезно-ортопедичне підприємство “Ортотех-сервіс”, керівником якого є відомий протезист Олександр Стеценко. Пан Стеценко, який до речі поставив на ноги і В’ячеслава Буйновського, підтвердив, що і первинне і вторинне протезування бійцю Чалапчію здійснено за державні кошти. Також добавимо, що завдяки державній допомозі Олександр пройшов реабілітацію в Австрії і зараз вже фактично може бігати на своїх нових ногах. Про Олександра Чалапчія можна також прочитати статтю “Ці хлопці вперто вчаться ходити та відмовляються від візка”, – керівник протезно-ортопедичного підприємства” – на сайті Рідний Кірорвоград.

Хочемо звернути увагу журналістів, що на офіційному веб-сайті www.dsvv.gov.ua Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції у рубриці “АТО” розміщена інформація про безоплатне та позачергове забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації учасників АТО, які постраждали внаслідок антитерористичної операції незалежно від встановлення їм інвалідності (про цей вид державної допомоги читайте тут)

b22a1bf5b8fd049cb1bd75e18e881517-169x300Постраждалі учасникі АТО можуть звернутися до Служби за телефонами: (044) 281-08-50, (044) 281-08-57, зокрема, щодо протезування: (044) 281-08-49. Задати питання фахівцям Служби – на ел. пошту: control@dsvv.gov.ua

 За матеріалами Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників АТО

image_pdfimage_print